Rebelii s-au retras din zona veche a oraşului Alep, după mai multe zile de lupte acerbe

Rebelii sirieni s-au retras din zona veche a oraşului Alep, iar după mai multe zile de confruntări, forţele loiale regimului Assad controlează aproximativ 75% din zona de est a oraşului, scrie BBC News online, citând Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului.

2010 afișări
Imaginea articolului Rebelii s-au retras din zona veche a oraşului Alep, după mai multe zile de lupte acerbe

Rebelii s-au retras din zona veche a oraşului Alep, după mai multe zile de lupte acerbe (Imagine: AFP/ Arhiva Foto Mediafax)

Agenţia publică de ştiri Sana a comunicat că forţele guvernamentale au ocupat două districte aflate la nord de vechea citadelă a oraşului, după ce rebelii s-au retras spre sud. În urma pierderii celor două districte, rebelii au fost nevoiţi să evacueze şi alte zone din partea veche a oraşului, relatează The Associated Press.

Observatorul Sirian pentru Drepturile omului a anunţat că zonele controlate de rebeli, în sud-estul Alepului, au fost vizate de bombrdamente de artilerie în cursul nopţii, soldate cu decesul a cel puţin 15 persoane.

Zeci de mii de civili locuiesc în continuare în districtele controlate de rebeli, unde rezervele de alimente sunt aproape epuizate şi niciun spital nu mai funcţionează, notează BBC.

Moscova şi Guvernul de la Damasc au respins cererile pentru implementarea unui acord de încetare a focului la Alep, în schimb intensificând operaţiunile militare în oraş.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici