Rebelii sirieni resping propunerea Rusiei de a crea zone de securitate în Siria

Opoziţia siriană armată a respins planul Rusiei de a crea zone de securitate în Rusia, pe care l-a catalogat drept o ameninţare la integritatea teritorială a ţării, adăugând că nu va recunoaşte Iranul ca garant pentru niciun tip de acord de încetare a ostilităţilor, informează Reuters.

515 afișări
Imaginea articolului Rebelii sirieni resping propunerea Rusiei de a crea zone de securitate în Siria

Rebelii sirieni resping propunerea Rusiei de a crea zone de securitate în Siria (Susa foto: Hepta)

Rusia, Turcia şi Iran au semnat joi un memorandum privind crearea a patru zone de securitate în Siria, în timpul discuţiilor de la Astana.

Acţiunea a fost salutată de ONU, dar a fost întâmpinată cu scepticism din partea SUA.

”Vrem ca Siria să-şi menţină integritatea”, a declarat un delegat al opoziţiei, după ce cele trei state care sponsorizează negocierile de la Astana au semnat memorandumul.

”Luptăm împotriva divizării Siriei. Cât despre acorduri, nu facem parte din acestea şi nu vom fi niciodată în favoarea lor, atâta timp cât Iranul este stat garant al acestora”, a adăugat delegatul rebelilor sirieni.

El a mai spus, de asemenea, că există o ”discrepanţă imensă” între promisiunile Siriei, care a intervenit militar în 2015 şi a oferit susţinerea preşedintelui Bashar al-Assad.

Următoarea întrunire de la Astana, privind criza siriană, va avea loc la jumătatea lunii iulie, precedată de consultările experţilor în Turcia.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici