Rebelii sirieni vor participa la tratativele de pace din Astana

Grupările rebele siriene au decis să participe la tratativele de pace susţinute de Rusia şi Turcia, ce vor avea loc în capitala Kazakhstanului, Astana, informează Reuters.

503 afișări
Imaginea articolului Rebelii sirieni vor participa la tratativele de pace din Astana

Rebelii sirieni vor participa la tratativele de pace din Astana (Imagine: Flickr)

În cadrul tratativelor de pace din Astana se va discuta implementarea unui armistiţiu total, acesta fiind până acum încălcat de Guvernul sirian şi aliaţii acestuia, susţinuţi de Iran.

Rusia, aliatul cel mai puternic al preşedintelui sirian, Bashar al-Assad, a întreprins un nou efort diplomatic după ce rebelii sirieni au suferit o înfrângere majoră în luna decembrie, pierzând teritorii în estul Alepului.

SUA, care a condus în anul 2016 tentative eşuate de a lansa tratative de pace, nu a fost implicată în această mişcare diplomatică.

Assad a declarat anterior că Guvernul sirian este pregătit să participe la discuţiile din Astana.

Rebelii sirieni au luat decizia de participare la discuţiile din Astana în urma unor întrevederi avute în Ankara şi încearcă să formeze o delegaţie care va fi condusă de Mohammad Alloush, şeful Biroului politic al grupării rebele Jaish al-Islam.

Acesta a declarat că rebelii vor participa la discuţiile din capitala kazahă pentru a ”neutraliza rolul criminal” al Iranului.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici