Recep Erdogan denunţă concluzia reprezentanţilor OSCE şi APCE în privinţa referendumului din Turcia

Recep Tayyip Erdogan, preşedintele turc, a denunţat raportul unor reprezentanţi Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) şi a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) privind condiţiile inechitabile în care s-a desfăşurat referendumul din Turcia, informează Euronews.

1564 afișări
Imaginea articolului Recep Erdogan denunţă concluzia reprezentanţilor OSCE şi APCE în privinţa referendumului din Turcia

Recep Erdogan denunţă concluzia reprezentanţilor OSCE şi APCE în privinţa referendumului din Turcia (Imagine: Hepta)

Acesta a promis că va ignora orice alte rapoarte întreprinse de cele două organizaţii.

Cele două organizaţii europene de monitorizare au stabilit că referendumul din Turcia privind introducerea sistemului prezidenţial s-a desfăşurat în condiţii inechitabile şi nu s-a ridicat la nivelul standardelor Consiliului Europei.

Erdogan a acuzat cele două organizaţii de monitorizare că ”ar fi aruncat o umbră asupra referendumului” şi a transmis observatorilor europeni ”să nu-şi depăşească atribuţiile”.

El a anunţat că Turcia ”nu va vedea, auzi şi nici cunoaşte” niciun raport al organizaţiilor privind referendumul turc.

”Ne vom continua drumul. Acest stat a întreprins alegeri democrate, aşa cum nu se întâmplă în nicio altă ţară vestică”, a afirmat acesta în faţa mulţimilor strânse în faţa palatului prezidenţial din Ankara.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici