Recep Erdogan: Turcia va limita trecerea navelor ruseşti pentru a preveni o escaladare a războiului

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a repetat luni că Turcia nu poate renunţa la legăturile sale cu Rusia sau Ucraina, pe fondul invaziei Moscovei în Ucraina, adăugând că Ankara va pune în aplicare un pact privind trecerea prin strâmtorile sale pentru a preveni o escaladare a războiului.

5941 afișări
Imaginea articolului Recep Erdogan: Turcia va limita trecerea navelor ruseşti pentru a preveni o escaladare a războiului

Recep Erdogan: Turcia va limita trecerea navelor ruseşti pentru a preveni o escaladare a războiului

Turcia, aliat al NATO, a calificat duminică invazia Rusiei drept "război", ceea ce i-a permis să invoce articolele unui acord internaţional din 1936 care va limita trecerea unor nave ruseşti din strâmtorile turceşti. Turcia are o frontieră maritimă comună cu Ucraina şi Rusia şi are relaţii bune cu ambele ţări, potrivit Reuters.
 
Vorbind după o reuniune a cabinetului, Erdogan a criticat ceea ce a numit poziţia "indecisă" a Statelor Unite şi a puterilor occidentale faţă de invazia Ucrainei, afirmând că această abordare este un semn al unei ordini internaţionale care eşuează.
 
El a declarat că Turcia nu va face compromisuri în ceea ce priveşte angajamentele sale faţă de alianţele sale, inclusiv NATO, dar că, de asemenea, nu poate da înapoi în ceea ce priveşte "interesele naţionale" din regiunea sa. El a repetat că a considerat invazia rusă inacceptabilă.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici