Recomandările Academiei Franceze de Medicină pentru redeschiderea şcolilor

Reorganizarea băncilor în sălile de clasă, purtarea de măşti, evitarea atingerilor, sunt principalele recomandări ale Academiei Franceze de Medicină înainte de redeschiderea şcolilor în Hexagon, programată pentru 11 mai.

1594 afișări
Imaginea articolului Recomandările Academiei Franceze de Medicină pentru redeschiderea şcolilor

Recomandările Academiei Franceze de Medicină pentru redeschiderea şcolilor

Academia de Medicină a publicat sâmbătă o listă de recomandări pentru redeschiderea şcolilor, programată începând cu 11 mai, scrie Le Figaro

Băncile în care stau elevii vor trebui aşezate să se afle la o distanţă de un metru una de alta, sălile de clasă trebuie curăţate mai des, elevilor să li se ia temperatura când intră în şcoală şi toată lumea trebuie să poarte măşti, este lista de recomandări a Academiei de Medicină.

Printre recomandări se arată şi că în timpul pauzelor copiii trebuie să stea în grupuri cât mai mici şi părinţilor nu au voie să aştepte la ieşirea din şcoli la finalul programului.

În ceea ce priveşte măştile de protecţie, Academia recomandă şcolilor să îşi facă „o rezervă suficientă de măşti de proiecţie”, iar acestea să le fie distribuite elevilor şi adulţilor în timpul activităţilor recreative în afara clasei şi la ieşirea din şcoală, dar nu în clasă.

De asemenea, Academia recomandă „spălarea sistematică şi de mai multe ori pe zi cu apă şi săpun”, instalarea de erecipiente cu dezinfectanţi pentru curăţare şi spălarea scărilor de câteva ori pe zi, la fel şi a meselor din sălile de clase şi a mânerelor uşilor.

Pentru a detecta rapid orice caz suspect, elevilor trebuie să li se ia temperatura înainte de a intra în sălile de clasă.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici