Recompensă de 100.000 de dolari pentru uciderea unui caricaturist suedez

Liderul unei grupări irakiene afiliate reţelei teroriste al-Qaida a oferit 100.000 de dolari recompensă pentru uciderea caricaturistului suedez Lars Vilks, din cauza unor desene ale acestuia care îl înfăţişează pe profetul Mahomed, şi a ameninţat cu atacuri asupra marilor companii suedeze, relatează Reuters.

1 afișare
Imaginea articolului Recompensă de 100.000 de dolari pentru uciderea unui caricaturist suedez

Recompensă de 100.000 de dolari pentru uciderea caricaturistului Lars Vilks

"De acum înainte, anunţăm îndemnul la vărsarea sângelui lui Lars, care a îndrăznit să ne insulte Profetul. (...) În timpul acestei luni, anunţăm un premiu de 100.000 de dolari pentru persoana care îl va ucide pe criminalul infidel", a declarat Abu Omar al-Baghdadi, liderul autoproclamatului Stat islamic în Irak, într-o înregistrare audio publicată sâmbătă pe un site Internet.

El a oferit alţi 50.000 de dolari persoanei care îl va ucide pe editorul ziarului care a publicat desenele lui Lars Vilks.

Cotidianul suedez Nerikes Allehanda a publicat caricaturile, care fac parte dintr-o serie de desene pe care galeriile de artă din Suedia au refuzat să le expună, luna trecută.

"Recompensa (pe capul lui Lars) va creşte la 150.000 de solari, dacă el va fi omorât ca un miel", a adăugat liderul al-Qaida în înregistrarea audio cu durata de circa 30 de minute.

"Ştim cum să-i obligăm să se retragă şi să-şi prezinte scuze, şi dacă nu o vor face, se pot aştepta la loviturile noastre asupra economiei lor şi companiilor uriaşe, precum Ericsson, Volvo, Ikea...", adaugă mesajul audio.

Edvard Unsgaard, purtătorul de cuvânt al premierului suedez, a refuzat să comenteze cu privire la ceea ce el a calificat drept "o problemă a poliţiei".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici