Recompensă de 11 milioane de dolari pentru capturarea a trei membri al-Qaida

Statele Unite au oferit o recompensă de 11 milioane de dolari pentru capturarea a trei militanţi ai reţelei teroriste al-Qaida din Afganistan şi Pakistan, a anunţat miercuri Departamentul de Stat.

21 afișări
Imaginea articolului Recompensă de 11 milioane de dolari pentru capturarea a trei membri al-Qaida

Recompensă de 11 milioane de dolari pentru capturarea a trei membri al-Qaida

Washingtonul oferă cinci milioane de dolari pentru orice informaţie care conduce la localizarea, arestarea sau condamnarea principalului lider al mişcării talibane din Pakistan, Tehrik-e-Taliban, acuzat de asasinarea fostului premier pakistanez Benazir Bhutto.

Considerat un element important al reţelei al-Qaida în zonele tribale din Waziristanul de Sud, din Pakistan, Mehsud este bănuit că ar fi pregătit atentatul sinucigaş din ianuarie 2007 asupra hotelului Marriott din Islabamad, soldat cu moartea a două persoane, a precizat Departamentul american de Stat, într-un comunicat.

O altă recompensă de cinci milioane de dolari va fi acordată oricărei persoane care contribuie la arestarea lui Sirajuddin Haqqani, un membru al reţelei teroriste Haqqani, care are "legături directe cu al-Qaida" din Afganistan.

Sirajuddin Haqqani a revendicat într-un interviu pentru un cotidian american atentatul de la 14 ianuarie 2008, împotriva hotelului Serena din Kabul, care s-a soldat cu moartea a şase persoane, printre care şi un cetăţean american, Thor David Hesla.

Washingtonul oferă de asemenea un milion de dolari pentru prinderea lui Libyen Abu Yaya al-Libi, un membru "important" al reţelei al-Qaida care a evadat în iulie 2005 din baza americană de la Bagram, din Afganistan, unde era deţinut.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici