Regele Charles al III-lea face prima vizită la Parlament în calitate de monarh

Regele Charles al III-lea face prima sa vizită în calitate de monarh în Parlament, unde membrii Camerei Comunelor şi Lorzii vor prezenta condoleanţe, potrivit BBC.

439 afișări
Imaginea articolului Regele Charles al III-lea face prima vizită la Parlament în calitate de monarh

Regele Charles al III-lea face prima vizită la Parlament în calitate de monarh

Luni dimineaţă, Regele Charles al III-lea va vizita Westminster Hall, unde Camera Comunelor şi Camera Lorzilor se vor reuni pentru a-şi exprima condoleanţele. De asemenea, Charles va ţine un discurs.

Apoi, Regele şi Camilla vor zbura la Edinburgh, unde, în jurul orei 14:25, vor însoţi sicriul reginei de la Palatul Holyroodhouse până la Catedrala St. Giles. La ora 15:00, acolo va avea loc o slujbă în memoria reginei.

De la ora 16:00, publicul va putea vedea sicriul depus în catedrală timp de 24 de ore.

Tot luni, Regele se va deplasa la Palatul Holyroodhouse, unde va avea o audienţă cu prim-ministrul Scoţiei, Nicola Sturgeon

Regele şi regina consoartă vor merge apoi la Parlamentul scoţian, unde deputaţii vor prezenta o moţiune de condoleanţe la ora 17:30.

La finalul zilei, Regele Charles al III-lea va participa la un priveghi alături de alţi membri ai familiei regale la Catedrala St Giles.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici