Regele Charles al Marii Britanii împlineşte 75 de ani. Convorbire telefonică cu fiul Harry

Regele Charles al III-lea trece marţi pragul de 75 de ani. Regele ar aştepta, în următoarele ore, un telefon de felicitare din partea fiului rebel care s-a autoexilat în SUA împreună cu soţia sa Meghan, Harry.

654 afișări
Imaginea articolului Regele Charles al Marii Britanii împlineşte 75 de ani. Convorbire telefonică cu fiul Harry

Regele Charles împlineşte 75 de ani. Convorbire telefonică cu fiul Harry

Evenimentul tinde să fie privat, conform tradiţiei monarhice din Marea Britanie, care atribuie festivităţile oficiale la o altă dată: cea a unui jubileu simbolic al suveranului zilei, celebrat de regulă în iunie, notează ANSA.

Însă evenimentul este plin de semnificaţii pentru „noul rege", foarte activ pe scena publică şi aparent în bună formă în ciuda vârstei sale, după cum notează unii comentatori ai afacerilor regale, evocând o întărire a imaginii sale faţă de aşteptările iniţiale ale majorităţii de o simplă domnie de tranziţie.

BBC subliniază aşteptarea în următoarele ore a unui telefon de felicitare din partea celui de-al doilea născut, Harry, fiul rebel care s-a autoexilat în SUA împreună cu soţia sa Meghan şi cei doi copii ai lor după ruptura traumatizantă de familia regală în 2020. O convorbire telefonică confirmată de surse de la Palatul Buckingham şi care pare destinată să marcheze un moment de destindere între tată şi fiu, chiar şi în absenţa acelei întâlniri reconciliatoare faţă în faţă pe care, potrivit bârfelor, regele ar fi încercat în ultimele săptămâni să o organizeze de ziua sa de naştere, în ciuda unor rezistenţe atribuite Camilei şi mai ales moştenitorului tronului William, care pare să fie încă în conflict cu fratele său mai mic.

Evenimentele sociale de celebrare includ un banchet oferit de suveran unui grup select de supuşi obişnuiţi şi de egali în vârstă de 75 de ani la reşedinţa sa din Highgrove, Gloucestershire, în Anglia.

Şi, mai presus de toate, va fi prânzul oficial al Coronation Food Project, în inima Londrei, promovat marţi de organizaţii caritabile sponsorizate de rege.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici