Regele Charles salută relaţia specială cu România şi vrea intensificarea relaţiilor bilaterale

Regele Charles al Marii Britanii a salutat, cu ocazia întâlnirii pe care a avut-o vineri cu preşedintele Klaus Iohannis, relaţia specială pe care o are cu România şi a pledat pentru intensificarea în continuare a relaţiilor bilaterale.

349 afișări
Imaginea articolului Regele Charles salută relaţia specială cu România şi vrea intensificarea relaţiilor bilaterale

Facebook -Klaus Iohannis

"Nu pot descrie plăcerea pe care o am să fac încă o vizită în România, vă mulţumesc domnule preşedinte pentru cuvintele frumoase şi pentru generozitatea imensă în găzduirea acestei recepţii. Îmi vine cu greu să cred că au trecut 25 de ani de la prima mea vizită în această ţară remarcabilă, am simţit de la început o legătură profundă cu România", a declarat regele Charles, conform agenţiei MEDIAFAX, evocând inclusiv înrudirea între familiile regale din Marea Britanie şi România. 

"În toţi aceşti ani, am avut bucuria să călătoresc prin toată ţara şi am întâlnit români din diverse medii. Am avut ocazia să observ direct dezvoltarea extraordinară care are loc şi care este, trebuie să remarc, o mărturie despre inovativitate, energie şi rezilienţă. Am întâlnit oameni şi am fost foarte impresionat de noua generaţie, tineri români întreprinzători, o resursă importantă, oameni care se ridică la înălţimea provocărilor lumii moderne, activi în toate domeniile, de la tehnologie la eco-turism, protecţia mediului, producerea de materiale de construcţie ecologice. Am fost inspirat de numeroşii oameni pe care i-am întâlnit, care lucrează neîncetat pentru alţii. (...) Aşa cum am mai spus, am ajuns să iubesc România, cultura şi arta, patrimoniul şi istoria, peisajele impresionante şi biodiversitatea nepreţuită, această «ţară de glorie, ţară de dor», dacă îl pot parafraza pe poetul dumneavoastră naţional", a precizat Charles, rostind versurile în limba română.

"Îi preţuiesc foarte mult pe prietenii mei de aici. Le sunt foarte recunoscător multor oameni, care m-au ajutat în numeroase proiecte. (...) Domnule preşedinte, doamnelor şi domnilor, am venit în România acum mulţi ani deoarece am avut o înţelegere profundă asupra a ceea ce românii au trăit după al II-lea Război Mondial, faptul că aţi suferit atât de mult. Am vrut în mod special să reamintesc lumii lucrurile care au făcut România o ţară atât de specială. Astăzi, nu trebuie să mai reamintim aceste lucruri. Din ce în ce mai mulţi britanici vizitează România în fiecare an şi peste un milion de români au un rol esenţial în viaţa Marii Britanii. Relaţiile noastre de prietenie sunt puternice astăzi (...) şi aştept să observ şi să am contribuţia mea în consolidarea relaţiilor în viitor", a încheiat regele Charles.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici