Regele Juan Carlos a fost externat, la zece zile după o operaţie la şold

Regele Spaniei Juan Carlos a părăsit duminică spitalul madrilen unde a fost operat cu succes în urmă cu zece zile la şoldul stâng, după ce a suferit alte două operaţii la şoldul drept anul acesta, în urma unui accident produs în timpul unei partide de vânătoare cu elefanţi în Botswana.

108 afișări
Imaginea articolului Regele Juan Carlos a fost externat, la zece zile după o operaţie la şold

Regele Juan Carlos a fost externat, la zece zile după o operaţie la şold

"În final, a fost bine pentru mine să rămân aici pentru şedinţele de kinetoterapie", a declarat în faţa jurnaliştilor regele Juan Carlos, surâzând, în ciuda unui aer obosit, în timp ce părăsea spitalul din Madrid la bordul unui automobil.

În aplauzele trecătorilor, regele a coborât geamul din dreptul său şi a salutat mulţimea.

"După ce a trecut în mod satisfăcător de prima etapă din procesul de reabilitare, regele Juan Carlos a reuşit să îşi recapete autonomia de care are nevoie pentru mişcările din viaţa de zi cu zi", au precizat într-un comunicat reprezentanţii spitalului Quiron San Jose din Madrid.

Regele spaniol îşi va continua programul de recuperare în următoarele săptămâni, au precizat medicii săi.

Potrivit casei regale spaniole, regele Juan Carlos, internat pe 23 noiembrie, suferea de artroză la şoldul stâng, ceea ce a făcut necesară montarea unei proteze în această articulaţie, iar intervenţia a fost realizată printr-o tehnică "minimal invazivă".

Aceasta este cea de-a şasea intervenţie chirurgicală din ultimii doi ani suferită de monarhul în vârstă de 74 de ani.

La sfârşitul lunii aprilie, regele Juan Carlos a fost operat la spitalul San Jose la şoldul drept pentru o luxaţie.

Această intervenţie i-a urmat îndeaproape montării unei proteze, realizată în acelaşi spital la 14 aprilie, la acelaşi şold, după ce regele a fos repatriat de urgenţă din Botswana pentru o fractură provocată de o căzătură în timpul unei partide de vânătoare cu elefanţi.

Criticile generate de acea călătorie costisitoare, într-o perioadă în care Spania se confruntă cu o criză economică severă, l-a determinat pe monarhul spaniol să îşi prezinte scuze publice în faţa naţiunii, într-un gest fără precedent.

În mai 2010, el a fost operat de o tumoare benignă la plămâni. În iunie 2011, suveranului spaniol i-a fost montat un genunchi drept artificial, iar în septembrie i-a fost reparat un tendon al lui Ahile care suferise o ruptură.

Juan Carlos a preluat tronul în 1975, la două zile după moartea generalului Francisco Franco şi se bucură încă de o mare popularitate în rândul spaniolilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici