Regele Juan Carlos al Spaniei va fi operat din nou la şold

Regele Juan Carlos al Spaniei, în vârstă de 75 de ani, va fi operat din nou la şold, iar această intervenţie chirurgicală va fi cea de-a opta pe care suveranul spaniol o va suporta din mai 2010 până în prezent, a anunţat vineri casa regală, citată de AFP.

83 afișări
Imaginea articolului Regele Juan Carlos al Spaniei va fi operat din nou la şold

Juan Carlos (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Suveranul spaniol "va fi operat la şoldul stâng", a precizat un purtător de cuvânt al casei regale, precizând că o conferinţă de presă va fi organizată astăzi la ora 16.00 GMT, la Palacio de la Zarzuela.

Aceasta va fi cea de-a opta operaţie pentru regele Juan Carlos în ultimii doi ani şi jumătate. Cea mai recentă dintre ele a fost efectuată în luna martie, din cauza complicaţiilor provocate de o hernie de disc mai veche.

Juan Carlos a fost deja operat în noiembrie 2012 la şoldul stâng, la care suferă de artroză, iar medicii i-au inserat o proteză.

La sfârşitul lunii aprilie 2012, suveranul spaniol a fost operat şi la şoldul drept, din cauza unei luxaţii.

Acea intervenţie a avut loc la puţin timp după inserarea unei proteze, pe 14 aprilie, la acelaşi şold, după ce regele Juan Carlos s-a întors de urgenţă din Botswana, unde a căzut şi a suferit o fractură în timp ce participa la o vânătoare de elefanţi.

Criticile care au urmat după acea vacanţă costisitoare, în timp ce Spania se confrunta cu o criză economică majoră, l-au determinat pe regele spaniol să îşi prezinte scuze în mod public în faţa întregii ţări - un gest fără precedent în istoria monarhiei spaniole.

În mai 2010, Juan Carlos a fost operat şi de o tumoare benignă la plămâni. În iunie 2011, medicii i-au inserat o rotulă artificială la genunchiul drept, iar în septembrie 2011 i-au reparat un tendon al lui Ahile care suferise o ruptură.

Juan Carlos a urcat pe tron în 1975, la două zile după moartea generalului Francisco Franco, şi s-a bucurat întotdeauna de mare o popularitate în rândul cetăţenilor spanioli.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici