Regele Juan Carlos al Spaniei va fi operat în martie. Va fi a şaptea operaţie în ultimii doi ani şi jumătate

Regele Juan Carlos al Spaniei va suporta o nouă intervenţie chirurgicală pe 3 martie, cea de-a şaptea în ultimii doi ani şi jumătate, de această dată pentru a trata o hernie de disc, a anunţat joi casa regală spaniolă.

141 afișări
Imaginea articolului Regele Juan Carlos al Spaniei va fi operat în martie. Va fi a şaptea operaţie în ultimii doi ani şi jumătate

Regele Juan Carlos al Spaniei (Imagine: Mediafax Foto)

Cu ocazia recentelor sale apariţii publice, regele Juan Carlos, în vârstă de 74 de ani, se deplasa cu ajutorul unor cârje. Medicii au diagnosticat o "agravare" a unei "hernii de disc mai vechi" cu ocazia unor analize de rutină, efectuate pe 9 februarie şi pe 15 februarie.

"Medicii au decis că tratamentul cel mai potrivit pentru hernia de disc din zona lombară şi stenoza canalului de care suferă regele este intervenţia chirurgicală", a explicat casa regală într-un comunicat.

Operaţia va avea loc pe 3 martie, în clinica La Milagrosa din Madrid.

Monarhul spaniol va fi obligat astfel să îşi amâne vizita oficială în Maroc care era prevăzută în perioada 3-5 martie. "Majestatea sa l-a informat pe regele Mohammed al VI-lea în legătură cu motivele acestei amânări şi amândoi şi-au reafirmat voinţa ca această vizită să fie reprogramată cât mai curând posibil", a precizat Ministerul spaniol al Afacerilor Externe.

Regele Juan Carlos a fost spitalizat cel mai recent, pentru zece zile, la sfârşitul lunii noiembrie şi începutul lunii decembrie, pentru punerea unei proteze la şoldul stâng.

La sfârşitul lunii aprilie 2012, suveranul spaniol a fost operat la şoldul drept din cauza unei luxaţii.

Acea intervenţie a avut loc la puţin timp după punerea unei proteze, pe 14 aprilie, la acelaşi şold, după ce regele fusese repatriat de urgenţă din Botswana din cauza unei fracturi suferite în urma unei căzături, la o partidă de vânătoare de elefanţi.

Criticile apărute din cauza acelui sejur costisitor, într-o Spanie profund afectată de criza mondială, l-au determinat pe regele Juan Carlos să prezinte scuze publice ţării sale, acesta fiind un gest fără precedent în istoria monarhiei spaniole.

În mai 2010, suveranul spaniol a fost operat şi de o tumoare benignă la plămâni. În iunie 2011, medicii i-au inserat o rotulă artificială la genunchiul drept, iar în septembrie 2011 l-au operat din nou, din cauza unei rupturi la tendonul lui Ahile.

Juan Carlos a urcat pe tronul Spaniei în 1975, la două zile după moartea generalului Francisco Franco, şi s-a bucurat întotdeauna de o mare popularitate în rândul spaniolilor, înainte ca aceasta să înceapă să scadă, în special din cauza unui scandal de corupţie în care este implicat ginerele său, Iñaki Urdangarin.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici