"Regim antiterorist" în regiunea Inguşetia. Forţele ruse luptă pentru "neutralizarea" unor militanţi

  • Forţele de securitate ruse au luptat toată noaptea cu presupuşi militanţi în republica rusă Inguşetia din Caucazul de Nord, transmite presa de stat rusă.
  • Incidentul a determinat autorităţile să introducă un "regim antiterorist".
14278 afișări
Imaginea articolului "Regim antiterorist" în regiunea Inguşetia. Forţele ruse luptă pentru "neutralizarea" unor militanţi

În timpul unei operaţiuni de percheziţie într-o clădire din oraşul Karabulak, sâmbătă, presupuşii militanţi au deschis focul asupra forţelor de ordine ruse, a relatat Interfax, citând Comitetul naţional antiterorism.

"Ofiţerii care au sosit la faţa locului au început o confruntare cu infractorii", a relatat publicaţia rusă Interfax, citată de Reuters.

Agenţia rusă de ştiri RIA a relatat că, începând de duminică dimineaţă, erau în curs de desfăşurare "măsuri active" pentru "neutralizarea" militanţilor.

A fost introdus un "regim antiterorist" care permite autorităţilor puteri mai mari pentru a reprima mişcările şi comunicaţiile oamenilor, iar populaţia din apropiere a fost evacuată, potrivit Interfax.

Inguşetia, cea mai mică regiune din Rusia, este blocată între Osetia de Nord şi Cecenia. Are o populaţie de aproximativ jumătate de milion de persoane.

Timp de aproape un deceniu, până în 2017, forţele ruse au luptat cu o insurecţie armată condusă de o serie de grupuri militante islamiste în Inguşetia, precum şi în Daghestan şi Cecenia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici