Regimul libian anunţă un nou armistiţiu

Regimul colonelului Muammar Kadhafi a anunţat, duminică, un nou armistiţiu, începând cu ora 19.00 GMT (21.00 ora României), ca răspuns la apelul lansat sâmbătă de Uniunea Africană de "încetare imediată a ostilităţilor", a anunţat un purtător de cuvânt al armatei.

60 afișări
Imaginea articolului Regimul libian anunţă un nou armistiţiu

Regimul libian anunţă un nou armistiţiu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În semn de respect faţă de comunicatul publicat de Uniunea Africană sâmbătă, la Nouakchott, şi de rezoluţiile 1.970 şi 1.973 ale ONU, comandamentul forţelor armate a dat ordine să se înceteze focul începând de duminică, ora 21.00" (21.00 ora României), a declarat purtătorul de cuvânt, Milad Fokehi.

Tripoli a anunţat deja, vineri, un armistiţiu pe care nu l-a respectat, potrivit comunităţii internaţionale, care a lansat sâmbătă seara prima sa operaţiune militară în Libia.

Libia a considerat, sâmbătă seara, nulă rezoluţia 1.973 care impune o zonă de interdicţie aeriană, după operaţiunea militară occidentală şi a cerut o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU.

Rezoluţia 1.970 adoptată la sfârşitul lui februarie prevede un embargo asupra armelor, interdicţia de a călători pentru Muammar Kadhafi şi 15 dintre apropiaţii săi şi îngheţarea bunurilor colonelului Kadhafi şi membrii familiei sale.

Comitetul UA privind Libia a cerut duminică la Nouakchott "încetarea imediată a tuturor ostilităţilor" în Libia.

Membrii comitetului, format din şefi de stat africani, au publicat un comunicat în care cer "cooperarea autorităţilor libiene vizate pentru a facilita accesul la asistenţă umanitară al populaţiei care are nevoie".

Ei cer, de altfel, "protecţia cetăţenilor străini, inclusiv muncitori imigranţi africani care trăiesc în Libia", precum şi "adoptarea şi punerea în aplicare a reformelor politice necesare pentru eliminarea cauzelor crizei actuale".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici