Regina Elisabeta a murit. Charles este noul rege al Marii Britanii

Regina Elisabeta, cel mai longeviv monarh al Marii Britanii şi figura emblematică a naţiunii timp de şapte decenii, a murit la vârsta de 96 de ani, a anunţat joi Palatul Buckingham. În momentul în care regina a murit, tronul a trecut imediat şi fără ceremonie la moştenitor, Charles, fostul Prinţ de Wales.

6785 afișări
Imaginea articolului Regina Elisabeta a murit. Charles este noul rege al Marii Britanii

Regina Elisabeta a murit. Tronul a trecut imediat şi fără ceremonie la moştenitor, Charles, fostul Prinţ de Wales

Există însă o serie de etape şi tradiţii pe care acesta trebuie să le parcurgă pentru a fi încoronat rege, relatează BBC.

Cum se va numi nou rege?

Unul dintre primele sale acte este să decidă dacă va domni ca Regele Charles al III-lea sau dacă îşi va lua un alt nume.

De exemplu, prenumele bunicului său, George al VI-lea, a fost Albert, dar a domnit folosind unul dintre numele sale secundare. Charles ar putea alege oricare dintre cele patru nume ale sale - Charles Philip Arthur George.

Totuşi din declaraţiile anterioare se crede că va merge sub titulatura de Charles al III-lea.

El nu este singurul care se confruntă cu o schimbare de titlu.

Deşi este moştenitor al tronului, prinţul William nu va deveni automat prinţ de Wales. Cu toate acestea, el moşteneşte imediat celălalt titlu al tatălui său, Duce de Cornwall. Soţia sa, Catherine, va fi cunoscută sub numele de Ducesa de Cornwall.

Va exista, de asemenea, un nou titlu pentru soţia lui Charles, al cărei titlu complet va fi Regina Consort - consort este termenul folosit pentru soţia monarhului.

În primele aproximativ 24 de ore de la moartea mamei sale, Charles va fi proclamat oficial rege. Acest lucru se întâmplă la Palatul St James din Londra, în faţa unui organism ceremonial cunoscut sub numele de Consiliul de Aderare.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici