Regina va lipsi de la un celebru eveniment din Scoţia din cauza „problemelor de mobilitate”

Regina Elisabeta a II-a va lipsi sâmbătă de la Braemar Gathering, popularul eveniment Highland Games la care a participat aproape în fiecare an în tumpul domniei sale. De vină sunt „problemele de mobilitate”, potrivit BBC.

156 afișări
Imaginea articolului Regina va lipsi de la un celebru eveniment din Scoţia din cauza „problemelor de mobilitate”

Regina va lipsi de la un celebru eveniment din Scoţia din cauza „problemelor de mobilitate”

Monarhul în vârstă de 96 de ani locuieşte în prezent la Balmoral, în Aberdeenshire, aşa cum face în fiecare vară. Prinţul Charles este anunţat drept participant la Jocurile Braemar din Scoţia.

La începutul acestei săptămâni s-a anunţat că regina nu va numi următorul prim-ministru la Londra. Ea va rămâne la Balmoral pentru a face acest lucru. Noul premier şi Boris Johnson vor merge în Scoţia, într-o ruptură de tradiţie, pentru evenimentul din 6 septembrie.

În timpul domniei sale de 70 de ani, regina a avut întotdeauna o audienţă cu noul premier la Palatul Buckingham.

Monarhul şi-a luat tradiţionala pauză de vară în Scoţia, alături de familie şi invitaţi. De obicei, ea stă la moşie din august până în octombrie.

Pe lângă problemele continue de mobilitate din ultimele luni, regina a avut COVID în luna februarie a acestui an. În ultimele şapte luni, Palatul Buckingham a confirmat prezenţa reginei la angajamentele publice în ziua respectivă, în funcţie de starea ei de sănătate.

În acest timp, ea a lipsit de la unele ceremonii importante, inclusiv de la deschiderea oficială a Parlamentului, de la concertul Jubileului de Platină şi de la Derby-ul comemorativ.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici