Reintroducerea restricţiilor antiepidemice în Franţa ar putea duce la o scădere economică în ultimul trimestru din 2020

  • Franţa riscă să înregistreze scădere economică în trimestrul al IV-lea din 2020
  • Bruno Le Maire: "Vă confirm că după o redresare pe care o estimăm a fi de circa 16% în trimestrul trei din 2020, în trimestrul patru vom înregistra o scădere"
  • Estimări: Economia Franţei va înregistra o scădere de 10% în 2020, dar ar putea avea o creştere de 8% în 2021
372 afișări
Imaginea articolului Reintroducerea restricţiilor antiepidemice în Franţa ar putea duce la o scădere economică în ultimul trimestru din 2020

Reintroducerea restricţiilor antiepidemice în Franţa ar putea duce la o scădere economică în ultimul trimestru din 2020

Economia Franţei va scădea în ultimul trimestru al anului 2020, în contextul reintroducerii restricţiilor antiepidemice, declară Bruno Le Maire, ministrul francez al Economiei, citat de cotidianul Le Figaro.

"Vă confirm că după o redresare pe care o estimăm a fi de circa 16% în trimestrul trei din 2020, în trimestrul patru vom înregistra o scădere", a afirmat Bruno Le Maire în Adunarea Naţională, Camera inferioară a Parlamentului de la Paris.

Administraţia Emmanuel Macron tocmai a introdus restricţii de circulaţie pe timp de noapte în 54 de regiuni şi în Polinezia, iar măsurile afectează sectoare economice care au resimţit puternic efectele crizei sanitare.

"Adaptăm toate dispoziţiile la gravitatea situaţiei economice", a subliniat Bruno Le Maire.

Potrivit estimărilor oficiale, economia Franţei va înregistra o scădere de 10% în 2020, dar ar putea avea o creştere de 8% în 2021.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici