Renumărarea parţială a voturilor în Iran arată rezultate neschimbate - VIDEO

Primele operaţiuni de renumărare parţială a rezultatelor la alegerile prezidenţiale iraniene de la 12 iunie nu au arătat schimbări în raport cu cifrele iniţiale, a anunţat, luni, agenţia Fars.

15 afișări
Imaginea articolului Renumărarea parţială a voturilor în Iran arată rezultate neschimbate - VIDEO

Primele operaţiuni de renumărare parţială a voturilor în Iran arată rezultate neschimbate (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Consiliul Gardienilor, însărcinat cu validarea realegerii preşedintelui Mahmoud Ahmadinejad, a decis o renumărare a 10 la sută din voturi, alese "la întâmplare" în toate provinciile ţării.

Această decizie a fost considerată că va pune capăt acuzaţiilor de fraudă la scară mare în timpul alegerilor, aduse de cei trei candidaţi rivali ai lui Ahmadinejad: Mir Hossein Moussavi, Mehdi Karoubi şi Mohsen Rezai.

Aceştia din urmă au refuzat delegarea reprezentanţilor lor la procesul de renumărare.

Potrivit Fars, controlul început luni dimineaţă s-a încheiat în Karaj, la Kerman, precum şi în oraşele de importanţă mai mică Nahbandan, Sarbisheh şi Babolsar.

Rezultatele au rămas neschimbate, potrivit agenţiei. Consiliul Gardienilor a precizat clar în mai multe rânduri, după data de 12 iunie, că au fost întrunite voturile necesare realegerii lui Ahmadinejad.

Consiliul urmează să se pronunţe oficial asupra acestui subiect, în condiţiile în care contestarea derulării procesului electoral nu se diminuează.

Principalul candidat al opoziÅ£iei, Moussavi, a negat în avans orice legitimitate a Consiliului de a se pronunţa în manieră imparţială asupra alegerilor.

El a cerut stabilirea unei comisii independente de putere şi a susţinut organizarea de noi alegeri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici