Reorganizare vastă în cadrul Secret Service

Secret Service, însărcinat cu protecţia preşedintelui american, va începe o vastă reorganizare, odată cu plecarea anunţată a mai multor cadre, în urma unei serii de incidente care au pătat imaginea acestei poliţii de elită, relatează AFP.

261 afișări
Imaginea articolului Reorganizare vastă în cadrul Secret Service

Reorganizare vastă în cadrul Secret Service (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Pe baza raportului întocmit de experţi (comandat după incidente) şi a analizei mele, voi efectua schimbări în cadrul echipelor de conducere ale Secret Service", a declarat directorul interimar Joseph Clancy, citat într-un comunicat.

"Schimbarea este necesară în vederea unei noi abordări în modul în care funcţionăm", a adăugat el.

Casa Albă a refuzat să facă vreun comentariu.

Potrivit The Washington Post (WP), patru directori adjuncţi, însărcinaţi, respectiv, cu operaţiunile de protecţie, anchete, tehnologia şi relaţiile publice au fost invitaţi să-şi părăsească posturile.

O serie de incidente au afecat această poliţie de elită din care fac parte 6.500 de bărbaţi şi femei, însărcinaţi să-l protejeze în permanenţă pe preşedintele Statelor Unite şi alţi aproximativ 30 de personalităţi.

Clancy a recunoscut în Congres, la jumătatea lui noiembrie, că Secret Service nu se ridică la nivelul reputaţiei sale. El a anunţat totodată "o evaluare exhaustivă şi la toate nivelurile" în vederea stabilirii "motivelor profunde" ale incidentelor recente şi întreprinderea schimbărilor necesare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici