Replica democraţilor la discursul lui Trump despre starea naţiunii. Stacey Abrams îl acuză că dezbină americanii

Stacey Abrams, desemnată să prezinte replica democraţilor la discursul privind "Starea naţiunii" al preşedintelui SUA, Donald Trump, l-a acuzat pe liderul de la Casa Albă că dezbină cetăţenii americani, identificându-l drept arhitectul blocajului guvernamental care a durat 35 de zile.

1095 afișări
Imaginea articolului Replica democraţilor la discursul lui Trump despre starea naţiunii. Stacey Abrams îl acuză că dezbină americanii

Replica democraţilor la discursul lui Trump despre starea naţiunii. Stacey Abrams îl acuză pe Trump că dezbină americanii

Abrams, care şi-a început cuvântarea la scurt timp după încheierea discursului lui Trump, a combinat viziunea Partidului Democrat despre o societate mai unit, cu povestea ei personală, ca persoană de culoare în sudul Statelor Unite, într-o regiune în care sentimentele rasiste nu au dispărut complet, relatează agenţia The Associated Press.

"Acestea au fost valorile familiei noastre: credinţă, slujire, educaţie şi responsabilitate", a spus ea, adăugând că "nu reuşim de unii singuri".

"În aceste vremuri grele în Statele Unite putem merge mai departe pentru că prietenii şi vecinii noştri vor veni în sprijinul nostru", a adăugat democrata.

Abrams l-a identificat pe Trump drept arhitectul blocajului guvernamental care a durat 35 de zile, care a afectat peste 800.000 de angajaţi ai agenţiilor guvernamentale federale din Statele Unite, mulţi fiind nevoiţi să apeleze la servicii de ajutoare sociale.

"Blocajul a fost o cascadorie pus la cale de preşedintele Statelor Unite", a afirmat Abrams.

"Dar tot nu vreau ca el să eşueze. Dar avem nevoie să spună adevărul şi să-şi respecte îndatoririle şi diversitatea extraordinară care defineşte America", a conchis reprezentanta Partidului Democrat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici