Replica Rusiei în cazul execuţiei de la Berlin: Moscova expulzează doi diplomaţi germani. Ce transmite Kremlinul

Ministerul german de Externe a condamnat joi decizia Rusiei de a expulza doi diplomaţi germani de la Moscova ca măsură de retorsiune, afirmând că este o decizie "nejustificată", relatează site-ul agenţiei Reuters.

2479 afișări
Imaginea articolului Replica Rusiei în cazul execuţiei de la Berlin: Moscova expulzează doi diplomaţi germani. Ce transmite Kremlinul

Germania condamnă decizia Rusiei de a expulza doi diplomaţi germani

Săptămâna trecută, Ministerul german de Externe a decis expulzarea a doi diplomaţi ruşi din cauza presupusei implicări a serviciilor secrete ruse în asasinarea unui lider cecen-georgian. Ca răspuns, Ministerul rus de Externe l-a convocat joi pe ambasadorul german la Moscova pentru a îl informa cu privire la expulzarea a doi diplomaţi germani.

"Guvernul german a luat cu regret la cunoştinţă decizia Guvernului rus de a declara doi angajaţi ai ambasadei germane la Moscova personae non gratae", a declarat Ministerul german de Extenre printr-un comunicat.

"Transmite un semnal greşit şi este nejustificat", se mai arată în comunicat.

Rusia speră că expulzarea celor doi diplomaţi germani nu va afecta relaţiile cu Germania

Kremlinul speră că decizia privind expulzarea a doi angajaţi ai Ambasadei germane la Moscova să nu afecteze relaţiile bilaterale între Rusia şi Germania, a declarat joi purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov, relatează Tass.

"Ne aşteptăm şi sperăm ca această decizie să nu reprezinte un factor negativ în cultivarea şi extinderea dialogului constructiv cu Germania", a afirmat Peskov.

Acesta susţine că decizia privind expulzarea a doi diplomaţi germani reprezintă o "măsură forţată".

"Aceste măsuri sunt inevitabile atunci când doi diplomaţi sunt expulzaţi. Suntem de părere că decizia Germaniei este complet nefondată şi nu suntem de acord cu ea, de aceea am luat măsuri de retorsiune", a adăugat purtătorul de cuvânt.

Săptămâna trecută, Ministerul german de Externe a decis expulzarea a doi diplomaţi ruşi din cauza presupusei implicări a serviciilor secrete ruse în asasinarea unui lider cecen-georgian. Ca răspuns, Ministerul rus de Externe l-a convocat joi pe ambasadorul german la Moscova pentru a îl informa cu privire la expulzarea a doi diplomaţi germani.

Cetăţeanul georgian Zelimkhan Khangoshvili, un fost lider insurgent cecen, a fost împuşcat mortal pe 23 august 2019 într-un parc din Berlin. Parchetul General german suspectează că serviciile secrete ruse ar fi implicate în asasinat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici