Reprezentanţi ai UE şi ai Serbiei au continuat negocierile pe capitole privind aderarea

Cea de-a şaptea reuniune a Conferinţei de Aderare cu Serbia la nivel ministerial a avut loc luni la Bruxelles, în cadrul căreia au fost deschise negocierile privind capitolul 6 - Dreptul companiilor şi capitolul 30 - Relaţiile externe, potrivit unui comunicat al instituţiei europene.

408 afișări
Imaginea articolului Reprezentanţi ai UE şi ai Serbiei au continuat negocierile pe capitole privind aderarea

Reprezentanţi ai UE şi ai Serbiei au continuat negocierile pe capitole privind aderarea

Delegaţia Uniunii Europene a fost condusă de Sven Mikser, ministru al Afacerilor Externe în numele Preşedinţiei Estoniei a Consiliului Uniunii Europene. Comisia Europeană a fost reprezentată de Johannes Hahn, comisarul pentru politica europeană de vecinătate şi negocierile privind extinderea. Delegaţia sârbă a fost condusă de Jadranka Joksimovic, ministru al Integrării Europene.

Dintr-un total de 35 de capitole pentru aderare, au fost deschise 12 capitole pentru negocieri, dintre care două capitole au fost deja închise provizoriu.

"În ceea ce priveşte deschiderea negocierilor privind capitolul 6 - Dreptul companiilor şi capitolul 30 - Relaţii externe, Uniunea a examinat îndeaproape stadiul actual al pregătirilor Serbiei. Înţelegând că Serbia trebuie să continue să facă progrese în alinierea şi punerea în aplicare a acquis-ului pentru aceste capitole, UE a constatat că există valori de referinţă care trebuie îndeplinite pentru închiderea provizorie a acestor capitole", se arată într-un comunicat al instituţiei europene.

În plus, UE a subliniat că acordă o atenţie deosebită monitorizării tuturor aspectelor specifice menţionate în poziţiile sale comune. Monitorizarea progresului în ceea ce priveşte punerea în aplicare a prevederilor va continua pe parcursul negocierilor.

Următoarele conferinţe de aderare vor fi planificate pentru prima jumătate a anului 2018. Negocierile de aderare dintre UE şi Serbia au fost lansate în ianuarie 2014.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici