AUDIAŢI în Congresul SUA, reprezentanţii Facebook şi Twitter admit că au reacţionat încet, fără să fie pregătiţi la ingerinţele în alegeri

Reprezentanţii companiilor Facebook şi Twitter au afirmat miercuri, în cadrul unei audieri în Senatul Statelor Unite, că giganţii internetului au reacţionat prea târziu pentru a împiedica ingerinţele străine în alegerile electorale, relatează site-ul agenţiei BBC.

225 afișări
Imaginea articolului AUDIAŢI în Congresul SUA, reprezentanţii Facebook şi Twitter admit că au reacţionat încet, fără să fie pregătiţi la ingerinţele în alegeri

Reprezentanţii Facebook şi Twitter afirmă că au reacţionat prea târziu la ingerinţele în alegeri

Directorul pentru operaţiuni al companiei Facebook, Sheryl Sandberg, a declarat că firma care administrează platforma de socializare online a reacţionat "prea încet" la ingerinţele în alegeri.

Jack Dorsey, directorul executiv al companiei Twitter a declarat că platforma sa a fost "nepregătită şi slab echipată" pentru astfel de incidente.

Reprezentanţii gigantului Google nu au fost prezenţi la audierea în Comisia pentru serviciile de Informaţii din cadrul Senatului SUA. Senatorul Mark Warner şi-a exprimat regretul pentru absenţa reprezentanţilor Google.

Senatul SUA a cerut această audiere pentru a fi informat cu privire la măsurile pe care marile companii de internet le vor adopta pentru a preveni ingerinţe în viitoarele alegeri.

"Cu ajutorul retrospectivei, este clar că atât Facebook, cât şi Twitter au făcut greşeli mari. Voi, ca şi Guvernul SUA, aţi fost prinşi pe nepregătite de atacurile asupra alegerilor nostre. Chiar şi în urma alegerilor, aţi ezitat să admiteţi că a existat o problemă", a declarat senatorul Mark Warner.

Acesta a avertizat că reţelele de socializare online ar putea fi afectate de noi reglementări.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici