Reprezentanţii Iranului au părăsit o reuniune în timpul discursului lui Shimon Peres

Reprezentanţii Iranului au părăsit temporar şedinţa inaugurală a unei conferinţe interreligioase din Kazahstan, reacţionând astfel la discursul preşedintelui Israelului, Shimon Peres, relatează Haaretz.

21 afișări
Imaginea articolului Reprezentanţii Iranului au părăsit o reuniune în timpul discursului lui Shimon Peres

Mahmoud Ahmadinejad, preşedintele Iranului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Unul dintre membrii delegaţiei iraniene a declarat că Shimon Peres este "un simbol al regimului sionist care nu are ce să caute la o reuniune religioasă".

"Peres ocupă teritoriile altora, nu avem de ce să îl ascultăm", explică unul dintre reprezentanţii Iranului.

Gestul reprezentanţilor Iranului este similar cu cel al delegaţiilor occidentale care în aprilie au părăsit o reuniune ONU desfăşurată la Geneva în timpul discursului preşedintelui Iranului, Mahmoud Ahmadinejad.

În discursul rostit miercuri, Shimon Peres l-a invitat pe regele Abdullah al Arabiei Saudite să aibă o întâlnire cu el la Ierusalim, Riyadh sau în altă locaţie în scopul "unei rugăciuni comune pentru pace".

La reuniunea din Kazahstan participă 80 de delegaţii, reprezentând religii, confesiuni şi secte din 35 de ţări.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici