Republica Moldova, în pragul foametei din cauza secetei, ipoteză respinsă de autorităţi

Seceta fără precedent înregistrată în această vară în Republica Moldova a generat temeri în legătură cu faptul că ţara s-ar afla în pragul foametei, ipoteză respinsă însă de autorităţi, relatează BBC News Online.

1 afișare
Imaginea articolului Republica Moldova, în pragul foametei din cauza secetei, ipoteză respinsă de autorităţi

Republica Moldova, în pragul foametei din cauza secetei, ipoteză respinsă de autorităţi

Pierderile provocate de secetă se ridică la un miliard de dolari, sumă egală cu bugetul de stat al Republicii Moldova, precizează BBC.

Autorităţile de la Chişinău susţin că numeroşi agricultori sunt ameninţaţi cu falimentul din cauza secetei, care ar putea provoca o scădere a stocurilor de seminţe şi furaje.

Bugetul de stat ar putea fi afectat de o reducere considerabilă. Guvernul a solicitat ajutor extern, sub formă de ajutor financiar sau alimentar, pentru a evita o accentuare a crizei.

Autorităţile de la Chişinău recunosc că situaţia din agricultură este gravă dar resping ipoteza că Republica Moldova ar fi ameninţată de foamete. Premierul moldovean Vasile Tarlev a declarat că Executivul a luat măsurile necesare pentru a evita, în primul rând, un deficit de pâine pe piaţă.

Experţii moldoveni neagă , la rândul lor, posibilitatea apariţiei foametei în ţară, dar recunosc că seceta ar putea determina majorarea preţului alimentelor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici