Republica Moldova instituie starea de urgenţă în sectorul energetic. Gazprom respinge cererea de amânare a plăţii gazelor

  • Compania rusă Gazprom a respins cererea Moldovei de a amâna plata gazelor naturale din ianuarie.
  • Guvernul va cere joi parlamentului să introducă starea de urgenţă în sectorul energetic.
  • Moldova şi Gazprom au convenit asupra unui contract pe cinci ani care a intrat în vigoare din 1 noiembrie.
3654 afișări
Imaginea articolului  Republica Moldova instituie starea de urgenţă în sectorul energetic. Gazprom respinge cererea de amânare a plăţii gazelor

Sursa foto: Hepta

Compania rusă Gazprom a respins cererea Moldovei de a amâna plata gazelor naturale din ianuarie, obligând ţara să declare starea de urgenţă în sectorul energetic, a anunţat miercuri guvernul, informează Reuters.

Vicepremierul Andrei Spînu a declarat că Moldova poate să plătească doar 38 de milioane de dolari dintr-o factură totală de 63 de milioane de dolari. Guvernul va cere joi parlamentului să introducă starea de urgenţă.

Moldova şi Gazprom au convenit asupra unui contract pe cinci ani care a intrat în vigoare din 1 noiembrie şi care prevede ca Moldova să plătească un avans până pe 20 a fiecărei luni.

Nu este prima dată când negocierile dintre Moldovagaz şi Gazprom eşuează. În octombrie, anul trecut, Moldova a declarat stare de urgenţă din motive similare.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici