Restricţii anti COVID-19 în marile capitale europene. Măsuri impuse în Franţa, Germania sau Marea Britanie, după creşterea cazurilor

  • COVID-19 le dă bătăi de cap şi marilor capitale europene
  • Parisul dă „stingerea” pe timpul nopţii, iar francezii trebuie să rămână în case
  • Şi la Londra au fost aprobate măsuri severe pentru a preveni răspândirea SARS-CoV-2
  • Angela Merkel se simte „neliniştită” în legătură cu „creşterea exponenţială” a cazurilor de coronavirus din Germania
6419 afișări
Imaginea articolului Restricţii anti COVID-19 în marile capitale europene. Măsuri impuse în Franţa, Germania sau Marea Britanie, după creşterea cazurilor

FOTO: Profimedia

Numărul cazurilor de coronavirus creşte, iar ţările anunţă, rând pe rând, restricţii menite să combată într-o măsură cât mai mare efectele negative ale epidemiei de COVID-19. O privire rapidă asupra Europei scoate la iveală înăsprirea generală a regulilor, pe fondul unor temeri tot mai accentuate.

„Aproximativ 80% din ţările din regiunile europene înregistrează o creştere” a cazurilor de COVID-19, a declarat pentru CNN Maria Van Kerkhove, directorul tehnic pentru coronavirus al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. „Suntem cu siguranţă martori ai unei situaţii foarte îngrijorătoare în întreaga Europă”, spune ea. „Vedem o creştere a transmisiei într-un număr mare de ţări din regiune."

Aceasta a adăugat că multe dintre statele care se confruntă în prezent cu probleme au reuşit să controleze virusul înainte şi o pot face din nou.

COVID-19 în Franţa: Stare de urgenţă şi record de cazuri zilnice

Guvernul francez a aprobat miercuri reinstituirea stării de urgenţă. Emmanuel Macron a propus şase săptămâni de carantină pe timp de noapte, dar Guvernul a aprobat doar patru. Preşedintele francez are nevoie de aprobarea Parlamentului pentru a suplimenta perioada de carantină cu alte două săptămâni.

Începând de vineri, capitala Paris şi oraşele Aix-Marseille, Grenoble, Montpellier, Toulouse, Saint Etienne, Lille, Rouen şi Lyon vor avea străzile pustii între orele 21.00 şi 6.00. Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a declarat miercuri că „scopul este reducerea contactelor private, care sunt cele mai periculoase.”

Încălcarea restricţiilor nocturne îl va costa pe cel prins 135 de euro la prima abatere şi 1500 de euro în cazul în care infracţiunea se repetă.

Franţa a raportat joi alte 30.621 cazuri de COVID-19, acesta fiind un record de la implementarea screeningului în masă. Potrivit noilor date, rata pozitivităţii se ridică acum la 12,6%.

Coronavirus în Marea Britanie. Nivel „ridicat” de alertă la Londra

Londra trece de la un nivel „mediu” la unul „ridicat” de alertă începând de sâmbătă dimineaţă, potrivit anunţului făcut de oficialul britanic Matt Hancock.

Londonezilor li se va limita cercul de persoane cu care intră în contact, după ce capitala a atins un nivel maxim de infectare. Rata infectărilor a ajuns în Londra la 100 de cazuri la 100.000 de locuitori. 

În afara locuinţei, numărul maxim de persoane admise într-un grup va fi de şase oameni. De asemenea, londonezii nu se vor putea întâlni cu locuitori ai altor „gospodării” nici în restaurante şi pub-uri. Autorităţile recomandă şi evitarea mijloacelor de transport public.

„Ştim deja de la atingerea primului vârf că infecţia se poate răspândi rapid şi poate pune presiuni uriaşe asupra NHS (Serviciul Naţional de Sănătate - n.r.), aşa că trebuie să acţionăm din timp pentru a preveni necesitatea unor măsuri mai dure pe viitor”, a spus Hancock.

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a declarat joi că Londra a atins un „moment critic” în lupta sa împotriva epidemiei, avertizând că virusul se răspândeşte rapid „în fiecare colţ” al oraşului. „Internările au crescut, tot mai mulţi pacienţi ajung la Terapie Intensivă şi, din păcate, numărul londonezilor care mor în fiecare zi creşte din nou.”

Alte oraşe britanice care trec la nivelul „ridicat” de alertă sunt: York, Barrow-in-Furness, North East Derbyshire, Erewash, Chesterfield, Essex şi Elmbridge.

Situaţia COVID-19 din Germania o îngrijorează pe Angela Merkel

Cancelarul german Angela Merkel a apelat, de asemenea, la restricţii mai stricte în focarele COVID-19, declarând că se simte „neliniştită” în legătură cu „creşterea exponenţială” a cazurilor de coronavirus din ţară.

Adunările sociale vor fi limitate la doar 10 persoane, iar barurile şi restaurantele trebuie să se închidă până la ora 23.00 în regiunile în care ratele de infecţie sunt ridicate.

Aceasta a declarat miercuri, la o conferinţă de presă, că vor fi impuse noi limite dacă o zonă înregistrează cel puţin 35 de noi infecţii la 100.000 de persoane pe parcursul a şapte zile consecutive. În Germania pot fi introduse măsuri suplimentare dacă se depăşeşte pragul de 50 de noi infecţii la 100.000 de oameni.

Numărul de cazuri de coronavirus a înregistrat o creştere record de 6.638 în 24 de ore, potrivit datelor publicate joi de Institutul Robert Koch. Vineri, un nou record de infectări COVID-19 a fost anunţat în Germania: 7.334 de cazuri în 24 de ore.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici