Restricţiile au fost eliminate în Marea Moschee din Mecca. Credincioşii s-au rugat umăr lângă umăr

Credincioşii s-au rugat, suminică, umăr lângă umăr în Marea Moschee din Mecca, pentru prima dată de la începutul pandemiei.

600 afișări
Imaginea articolului Restricţiile au fost eliminate în Marea Moschee din Mecca. Credincioşii s-au rugat umăr lângă umăr

Sursa foto: Mediafaxfoto

Marea Moschee din Mecca, locul sfânt al Islamului, a eliminat începând de duminică majoritatea restricţiilor împotriva COVID, inclusiv păstrarea distanţierii.

Credincioşii s-au rugat umăr lângă umăr pentru prima dată de la începutul pandemiei.

Au fost îndepărtate marcajele de pe podea care erau folosite pentru a păstra distanţa în interiorul şi în jurul Marii Moschei, construită în jurul Kaaba.

Măsura, conform agenţiei oficiale saudite de presă, citată de „La Stampa”, este în conformitate cu decizia de a relaxa restricţiile şi permite pelerinilor şi vizitatorilor să viziteze Marea Moschee la capacitate maximă.

Cu toate acestea, accesul în moschee este permis doar credincioşilor care au fost complet vaccinaţi împotriva coronavirusului, iar obligativitatea măştii a fost păstrată.

În plus, Kaaba a rămas izolată şi închisă pentru public.

Arabia Saudită a anunţat în august că va începe să primească străini vaccinaţi care doresc să facă pelerinajul ritual. Până în iulie, doar aproximativ 60.000 de rezidenţi vaccinaţi au putut participa la Hajj, într-o formă mult redusă.

Înainte de izbucnirea pandemiei, peste două milioane de pelerini se îndreptau spre Muntele Arafat, de lângă oraşul sfânt Mecca din Arabia Saudită, destinaţie aleasă pentru că se spune că era locul unde profetul Mahomed a ţinut ultima sa predică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici