Reţea de hoţi de maşini, care fura până la şapte autoturisme pe săptămână, destructurată în Bulgaria

O reţea de hoţi de maşini de lux, care furau între cinci şi şapte bolizi pe săptămână, între acestea fiind şi un autoturism cu numere româneşti, a fost destructurată de autorităţile din Bulgaria, unul dintre suspecţi decedând în timpul urmăririi sale de poliţie, informează publicaţia Focus-Fen.net.

1127 afișări

Potrivit sursei citate, poliţiştii bulgari au derulat o operaţiune care a vizat gruparea "Hienele", având loc descinderi în nordul oraşului Veliko Tarnovo, sudul oraşelor Plovdiv şi Pazardzhik şi Trakia.

Atfel, autorităţile bulgare au destructurat o grupare criminală care se ocupa cu furtul de autoturisme de lux, informaţia fiind confirmată de ministrul bulgar al Internelor, Tsvetan Tsvetanov, citat de Focus News Agency.

Potrivit Focus-Fen.net, membrii grupării au furat două maşini de lux într-o singură noapte - una din faţa unui hotel din oraşul Veliko Tarnovo, iar cealaltă din faţa unui hotel din Plovdiv.

Unul dintre bolizi avea, potrivit sursei citate, numere de România, iar imediat după furt, hoţii au schimbat plăcuţele de înmatriculare cu unele bulgăreşti.

Conform autorităţilor de la Sofia, gruparea fura între cinci şi şapte maşini de lux pe săptămână.

În timp ce rulau pe autostrada Trakia, hoţii au refuzat să răspundă la semnalele poliţiştilor care le-au cerut să oprească şi au lovit o maşină de patrulare.

Ofiţerii le-au cerut insistent hoţilor să oprească motorul maşinii după coliziune, dar aceştia au refuzat şi s-au îndreptat cu maşina spre poliţiştii care au tras focuri de avertizare în plan vertical, apoi către cauciucurile maşinii.

Hoţii au trecut de poliţişti rănind un agent. Ulterior, după aproximativ un kilometru, maşina a fost găsită avariată, într-o râpă, iar şoferul mort.

În maşină poliţiştii au găsit un calculator folosit de hoţi la deparolarea sistemelor de securitate a maşinilor de lux.

Cea de-a doua maşină furată a fost găsită abandonată într-o padure din apropierea unui sat din zona Tserovo.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici