Reţea de spioni ruşi, desfiinţată de serviciile secrete din Ucraina

O reţea de spionaj a ruşilor a fost eliminată în urma unor raiduri ale Serviciului de Securitate al Ucrainei, anunţă Sky News.

1232 afișări
Imaginea articolului Reţea de spioni ruşi, desfiinţată de serviciile secrete din Ucraina

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) susţine că a „neutralizat o reţea extinsă de informaţii FSB" despre care se presupune că spiona trupele ucrainene şi transmitea informaţii ruşilor. Reţeaua a fost neutralizată în urma unei operaţiuni speciale.

SBU mai anunţă că a arestat 19 persoane despre care susţine că sunt agenţi ruşi. Arestările au avut loc în Kiev, Harkov, Odesa şi Zaporojia, precum şi în regiunile Dnipropetrovsk şi Vinnytsia.

Grupul a fost condus de un agent al Serviciului Federal de Securitate al Rusiei (FSB) din regiunea Kherson, mai spun ucrainenii.

Printre informaţiile adunate de reţea se aflau hărţi electronice cu poziţiile infrastructurii critice şi ale unităţilor militare ucrainene, a precizat SBU.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici