Reţea de trafic de droguri, suspectată că ar fi în spatele atacului de la REDACŢIA Telegraaf. Articole publicate de jurnalişti anterior/ VIDEO cu momentul incendierii camionetei

Poliţia olandeză cercetează posibilitatea unei legături între o reţea de crimă organizată şi atacul de marţi asupra publicaţiei De Telegraaf din Olanda, relatează Le Figaro.

810 afișări
Imaginea articolului Reţea de trafic de droguri, suspectată că ar fi în spatele atacului de la REDACŢIA Telegraaf. Articole publicate de jurnalişti anterior/ VIDEO cu momentul incendierii camionetei

Reţea de trafic de droguri, suspectată că ar fi în spatele atacului de la REDACŢIA Telegraaf. Articole publicate de jurnalişti anterior/ VIDEO cu momentul incendierii camionetei

„Explorăm momentan mai multe piste, dar nu excludem posibilitatea unei legături cu o reţea de crimă organizată”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei din Amsterdam.

Incidentul de marţi a fost al doilea atac din ultima săptămână care a vizat o instituţie media. Cu câteva zile în urmă, un bărbat a realizat un atac asupra clădirii publicaţiei Panorama.

Atât De Telegraaf, cât şi Panorama au publicat recent articole despre doi membri ai reţelei de trafic de droguri Utrecht, urmăriţi de poliţie, despre care se crede că au plecat în Mexic.

 

 

„Cel mai probabil atacurile au avut legătură cu publicarea acelor articole”, a declarat un reprezentant al cotidianului De Telegraaf.

„Nu vom fi niciodată reduşi la tăcere”, este titlul de pe prima pagină a cotidianului De Telegraaf de miercuri. Reprezentanţii publicaţiei sunt de părere că atacul a avut legătură cu „macro-mafia” din Amsterdam.

Autorităţile au anunţat marţi că vor asigura o securitate sporită pentru De Telegraaf şi alte patru companii media din Amsterdam care raportează în mod frecvent activitatea reţelelor de crimă organizată.

O camionetă a intrat marţi dimineaţă în faţada clădirii cotidianului olandez De Telegraaf. După impact, şoferul a turnat pe bancheta din spate un lichid inflamabil şi a dat foc camionetei, apoi a fugit de la locul accidentului cu ajutorul unei alte maşini care îl aştepta.

Atacul a avut loc la ora locală 4.00 (5.00 ora României) şi nicio persoană nu a fost rănită.

Focul a distrus mare parte din etajul clădirii înainte să fie stins de pompieri, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei locale, citat de Reuters.

„Flăcările de aproximativ 14 metri au afectat mare parte din clădire. O fereastră a faţadei a fost distrusă de impactul cu camioneta, iar restul au fost distruse de căldura degajată de incendiu”, a adăugat acesta.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici