Reţeaua informatică a FMI a fost atacată de hackeri

Reţeaua informatică a Fondului Monetar Internaţional (FMI) a fost atacată de hackeri, iar descoperirea atacului a determinat închiderea sistemului timp de mai multe zile, la scurt timp după ce si reţelele Băncii Mondiale suferiseră un atac similar, relatează Fox News.

23 afișări
Imaginea articolului Reţeaua informatică a FMI a fost atacată de hackeri

Reţeaua informatică a FMI a fost atacată de hackeri

FMI a negat existenţa unui astfel de atac, iar Fox News nu a putut preciza dacă hackerii au reuşit să obţină şi informaţii din sistemul informatic al instituţiiei.

Intruziunea de la FMI demonstrează că reţelele fizice ale sistemelor financiare mondiale sunt din ce în ce mai vulnerabile, apreciază Fox News. "Securitatea informatică a sectorului financiar este în pericol", a apreciat Tom Kellermann, fost responsabil pentru securitate informatică la Banca Mondială, adăugând că "lumea nu îşi dă seama că sectorul financiar este ţinta celor mai grave atacuri".

Conform Fox News, FMI şi-a închis sistemele în data de 7 noiembrie, după descoperirea unor programe spyware care se răspândeau în reţeaua informatică a instituţiei, blocând temporar inclusiv reţeaua de legătură cu Banca Mondială.

Oficialii FMI dezmint categoric faptul că sistemele ar fi fost blocate şi insistă că nu au fost afectate informaţii importante sau sensibile. "Nu am cunoştinţă de nici o intruziune majoră, dar au fost luate măsuri sporite de securitate", a declarat purtătorul de cuvânt al FMI, Bill Murray.

 

"Ca parte a procedurilor obişnuite de securitate, am verificat computerele personale şi laptop-urile Fondului şi am descoperit software periculos pe unele dintre ele, dar nici o dovadă care să indice că ar fi fost compromise informaţii sau sisteme sensibile", a adugat el.

Intruziunile în sistemele informatice ale FMI şi Băncii Mondiale fac parte dintr-un val de atacuri cibernetice, care a afectat inclusiv echipele de campanie ale candidaţilor la preşedinţia Statelor Unite şi reţeaua Casei Albe. Pentagonul afirmă că armata chineză a înfiinţat unităţi speciale, care dezvoltă viruşi pentru atacuri asupra sistemelor informatice inamice, iar anul trecut hackeri chinezi au reuşit să pătrundă neautorizat în sistemele Pentagonului.


Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici