Reţeaua Stat Islamic neagă informaţiile despre moartea unui lider terorist în Afganistan

Reţeaua teroristă Stat Islamic a difuzat, luni după-amiază, o întregistrare audio prin care contestă informaţiile despre moartea unui lider terorist în Afganistan, informează CBS News.

157 afișări
Imaginea articolului Reţeaua Stat Islamic neagă informaţiile despre moartea unui lider terorist în Afganistan

Reţeaua Stat Islamic neagă informaţiile despre moartea unui lider terorist în Afganistan (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Înregistrarea audio, difuzată pe site-uri islamiste, conţine declaraţii atribuite lui Hafiz Saeed Khan, liderul filialelor din Afganistan şi Pakistan ale grupului Stat Islamic.

Bărbatul, a cărui voce nu a fost autentificată, lansează un apel adresat islamiştilor de a se alătura organizaţiei teroriste sunnite.

Autorităţile afgane au anunţat că Hafiz Sayeed Khan a murit vineri într-un raid aerian american efectuat în provincia Nangarhar. În bombardament au fost omorâţi încă 29 de militanţi islamişti.

Statele Unite au confirmat efectuarea raidului aerian, fără a anunţa moartea liderului terorist.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici