Retragerea trupelor şi echipamentelor americane din Afganistan va costa şase miliarde de dolari

Retragerea celor aproximativ 68.000 de militari americani şi a echipamentelor acestora din Afganistan va costa între cinci şi şase miliarde de dolari (3,9 - 4,6 miliarde de euro), anunţă armata americană.

363 afișări
Imaginea articolului Retragerea trupelor şi echipamentelor americane din Afganistan va costa şase miliarde de dolari

Retragerea trupelor şi echipamentelor americane din Afganistan va costa şase miliarde de dolari (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Retragerea trupelor este o etapă naturală în război. Retragerea din Afganistan reprezintă însă una dintre cele mai mari operaţiuni de transport militar din istorie", a declarat generalul Steven Shapiro, responsabil de repatrierea trupelor.

Aproximativ 100.000 de containere metalice şi 25.000 de vehicule militare americane încă sunt staţionate pe teritoriul afgan.

"Costul operaţiunilor este de cinci-şase miliarde de dolari, dar poate fi reevaluat", a explicat Shapiro.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici