Reuniune de urgenţă pentru vaccinul împotriva gripei A H1N1

Experţi din serviciile americane de sănătate vor participa la o reuniune de urgenţă în data de 29 iulie, pentru a pune la punct un plan de vacinare, în toamna acestui an, împotriva gripei A H1N1.

21 afișări
Imaginea articolului Reuniune de urgenţă pentru vaccinul împotriva gripei A H1N1

Reuniune de urgenţă pentru vaccinul împotriva gripei A H1N1 (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Comitetul pentru strategii de vaccinare a populaţiei ACIP va organiza reuniunea de urgenţă pentru a stabili "tipurile de populaţie care vor fi vizate de campania de imunizare", a declarat Anne Schuchat, directorul Centrului naţional de imunizare şi boli respiratorii, care face parte din Centrul american de control şi prevenire a bolilor (CDC).

Laboratoarele farmaceutice din întreaga lume se află în primul stadiu al dezvoltării unui vaccin împotriva virusului A H1N1, dar nu există nici o certitudine că acesta va fi disponibil în timp util şi în cantităţi suficiente până în toamnă, când va reîncepe sezonul gripei în emisfera de nord.

Anthony Fauci, director al Institutului naţional pentru boli infecţioase, a anunţat săptămâna trecută că testele clinice ar urma să aibă loc în luna august, în cadrul unui proiect de vaccin împotriva gripei A H1N1.

El a adăugat că testele vor dura câteva luni, pentru a stabili dacă vaccinul este eficient şi nu prezintă riscuri secundare şi pentru a decide dozele adecvate.

CDC a precizat că în Statele Unite au fost înregistrate 263 de decese provocate de noua gripă, iar 40.000 de persoane au fost infectate cu virusul A H1N1.

Autorităţile se tem însă că pe teritoriul ţării ar putea exista până la un milion de cazuri care nu au fost diagnosticate ca atare, la persoane care au dezvoltat simptome benigne şi nu au fost consultate de medici.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici