Reuniune internaţională a Ku Klux Klan în Bulgaria

O reuniune internaţională a Ku Klux Klan a fost organizată la 12 septembrie 2009 în biblioteca oraşului Asenovgrad, din sudul Bulgariei, relatează agenţia BGNES, citată de site-ul Novinite.com.

148 afișări
Imaginea articolului Reuniune internaţională a Ku Klux Klan în Bulgaria

Un membru al confreriri Ku Klux Klan salută în cadrul unei procesiuni din Pennsylvania (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Este vorba despre o reuniune neonazistă, la care au participat persoane din Elveţia ce au cerut supremaţia rasei albe şi distrugerea tuturor celorlalte rase.

Membru al confreriei Ku Klux Klan, la o adunare în statul Tennessee

Întâlnirea Ku Klux Klan a ieşit la iveală în urma unei anchete a poliţiei, care a stabilit de asemenea că spaţiul respectiv, deţinut de bibliotecă, a fost închiriat mai multor persoane, fără a fi efectuată nici o plată, iar factura sa la electricitate nu a fost achitată de patru ani.

Bibliotecara concediată Ekaterina Hristeva a dat cheia sălii unui membru al unui grup local de muzică rock, Anton Sariev, care dezminte însă orice întâlnire a membrilor organizaţiei Ku Klux Klan în Asenovgrad.

Primarul din Asenovgrad, doctorul Hristo Grudev, a anunţat că au fost descoperite pe un site elveţian neonazist fotografii realizate la această întâlnire organizată în oraş. Potrivit acestuia, fotografiile arată persoane rase în cap ("skin heads"), purtând svastici şi salutând în stil hitlerist o persoană aflată pe o scenă, îmbrăcată ca un membru al Ku Klux Klan şi care pare să predice.

Inel al unui membru Ku Klux Klan, reprezentând steagul confederat

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici