Reuters reunţă la colaborarea cu agenţia rusă de ştiri TASS

Reuters a eliminat TASS din conţinutul oferit clienţilor business-to-business, potrivit unui mesaj al Reuters transmis miercuri personalului, pe fondul criticilor tot mai numeroase privind modul în care agenţia de ştiri de stat din Rusia prezintă războiul din Ucraina.

572 afișări
Imaginea articolului Reuters reunţă la colaborarea cu agenţia rusă de ştiri TASS

Reuters reunţă la colaborarea cu agenţia rusă de ştiri TASS

"Considerăm că punerea la dispoziţie a conţinutului TASS pe Reuters Connect nu este aliniată cu principiile de încredere ale Thomson Reuters", a scris Matthew Keen, CEO interimar al Reuters, într-un mesaj intern adresat miercuri personalului.

Principiile de încredere ale Reuters, create în 1941, în perioada celui de-al Doilea Război Mondial, angajează Reuters să acţioneze cu integritate, independenţă şi fără prejudecăţi.

TASS a refuzat să facă un comentariu imediat.

Agenţia de ştiri rusă a fost acuzată de unele grupuri de presă occidentale şi de grupuri pentru libertatea presei că a răspândit afirmaţii false şi propagandă despre războiul din Ucraina. De la invazie, giganţii tehnologici Google, Facebook şi Twitter şi serviciile de televiziune cu plată au restricţionat accesul la mass-media de stat din Rusia, RT şi Sputnik, din cauza preocupărilor legate de răspândirea dezinformării. RT şi Sputnik au calificat drept cenzură nejustificată restricţiile impuse de distribuitori, care includ magazinele de aplicaţii şi alte servicii de socializare.

La începutul lunii martie, agenţia foto Getty Images a tăiat legăturile cu TASS, potrivit unui raport Forbes. Raportul a citat un purtător de cuvânt al Getty care a declarat că "pentru a asigura integritatea conţinutului pe care îl distribuim, cerem ca partenerii şi colaboratorii să se conformeze". În articolul Forbes se precizează că TASS nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii.

Reuters Connect a permis utilizatorilor, în principal organizaţii de ştiri, să acceseze şi să partajeze conţinutul TASS contra cost. Reuters Connect oferă, de asemenea, conţinutul Reuters News şi al aproximativ 90 de furnizori terţi, inclusiv Variety, USA Today şi CNBC.

Redacţia de ştiri a Reuters funcţionează independent de Reuters Connect.

Parteneriatul TASS cu platforma Reuters Connect a fost încheiat în 2020. Într-un comunicat de presă din 1 iunie din acel an, Michael Friedenberg, pe atunci preşedinte al Reuters, a declarat că faptul că TASS se alătură Reuters Connect reprezintă "consolidarea parteneriatului nostru valoros". Serghei Mikhailov, CEO al TASS, a numit acordul "un eveniment cu adevărat semnificativ".

Potrivit comunicatului de presă, parteneriatul TASS cu Reuters Connect oferea clienţilor "acces la ştiri de ultimă oră şi materiale video exclusive; materiale video despre Kremlin şi preşedintele rus, Vladimir Putin, precum şi materiale video de prezentare şi ştiri generale".

De la invazie, parteneriatul a stârnit critici dure pe reţelele de socializare. Un articol Politico publicat la 20 martie a citat jurnalişti anonimi de la Reuters care au declarat că au fost jenaţi de parteneriatul companiei cu TASS.

Reuters este deţinută de compania de ştiri şi informaţii Thomson Reuters Corp.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici