Reuters: Talibanii au semnat un contract cu Rusia pentru furnizarea de combustibil şi cereale

Mişcarea talibană, care controlează teritoriul Afganistanului, a încheiat un acord economic cu Rusia.

4924 afișări
Imaginea articolului Reuters: Talibanii au semnat un contract cu Rusia pentru furnizarea de combustibil şi cereale

Sursa - Euractiv

Acordul preliminar include exportul de benzină, motorină, gaz şi grâu, informează Reuters citând şi. despre. Ministrul Comerţului şi Industriei din Afganistan, Haji Nuruddin Azizi. Potrivit acestuia, preţurile la materiile prime vor fi mai mici decât preţurile pieţei, deoarece Federaţia Rusă a oferit o reducere.

Potrivit ministrului, în fiecare an Rusia va furniza aproximativ 1 milion de tone de benzină, 1 milion de tone de motorină, 500 de mii de tone de gaz petrolier lichefiat şi 2 milioane de tone de grâu. Haji Nuruddin Azizi nu a informat despre preţuri şi metode de plată.

Durata tranzacţiei nu a fost determinată, scrie Reuters. Cu toate acestea, după o perioadă de probă, ţările pot semna un acord pe termen lung.

Ministrul a spus că Iranul şi Turkmenistanul furnizează în prezent gaz şi petrol Afganistanului. Cu Pakistanul, talibanii „au legături comerciale strânse”.

În iunie, preşedintele rus Vladimir Putin a aprobat o alocare de urgenţă a cerealelor în Afganistan „dacă este necesar”. Ulterior, la SPIEF, şeful adjunct al Camerei de Comerţ şi Industrie din Afganistan, Mirwais Hotak, şi-a anunţat dorinţa de a comercializa minerale, fructe, gaze, petrol şi grâu cu Federaţia Rusă. Pentru petrolul rusesc, talibanii erau gata să furnizeze stafide, ierburi medicinale şi minerale. La sfârşitul lunii iulie, Zamir Kabulov, trimisul special al preşedintelui Federaţiei Ruse pentru Afganistan, a anunţat că Rusia este pregătită să ajute Afganistanul cu aprovizionarea cu cereale şi produse petroliere.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici