Revelion 2010 în jurul lumii - VIDEO, GALERIE FOTO

Milioane de persoane au sărbătorit pe străzile marilor oraşe ale lumii intrarea în Noul An, încercând să uite, pentru câteva ore, de climatul de insecuritate şi de criza economică.

495 afișări
Imaginea articolului Revelion 2010 în jurul lumii - VIDEO, GALERIE FOTO

Milioane de persoane din întreaga lume au sărbătorit în stradă intrarea în Noul An (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La NEW YORK, mulţimea a înfruntat ploaia şi ninsoarea pentru a privi, la miezul nopţii, coborârea celebrei sfere de cristal din Times Square, simbolizând trecerea în noul an.

Festivităţile au fost marcate însă de măsuri de securitate drastice, la şase zile după ce un tânăr nigerian a încercat să arunce în aer un avion al unei companii americane care zbura pe ruta Amsterdam - Detroit, şi au fost supravegheate de poliţişti în civil şi în uniformă, camere video şi echipe de depistare a posibilelor riscuri biologice sau radioactive.

Video Stirileprotv.ro

La LONDRA, peste 200.000 de persoane s-au adunat de-a lungul Tamisei, pentru a privi aprinderea London Eye, monument care domină fluviul.

London Eye, Londra - Marea Britanie

La PARIS, circa 200.000 de persoane au sărbătorit intrarea în Noul An pe Champs-Elysees, formulând urări de "stabilitate", într-o perioadă de criză. Circa 45.000 de poliţişti şi jandarmi au fost mobilizaţi în Franţa pentru a evita orice incident şi a limita numărul de maşini incendiate, practică întâlnită în unele cartiere.

După două ore, 120.000 de ruşi s-au adunat în Piaţa Roşie din MOSCOVA, în timp ce preşedintele Dmitri Medvedev le-a mulţumit compatrioţilor săi pentru că "au făcut faţă împreună" unui an "care nu a fost foarte uşor".

Piaţa Roşie din Moscova

La ROMA, Papa Benedict al XVI-lea le-a cerut creştinilor din întreaga lume să ajute familiile "aflate în dificultate" din cauza crizei mondiale.

În Spania, autorităţile au organizat un spectacol de sunet şi lumină în piaţa Puerta del Sol din centrul MADRIDULUI, pentru a marca preluarea preşedinţiei UE. Mai multe alte mari oraşe spaniole au luminat monumentele în culoarea albastră a drapelului european.

La BERLIN, un foc de artificii de proporţii a luminat Poarta Brandebourg, simbol al Germaniei reunificate, în prezenţa a sute de mii de spectatori.

Poarta Brandebourg, Berlin

Un israelian a sărbătorit Anul Nou la TEL AVIV, rămânând timp de 66 de ore într-un bloc de gheaţă de opt tone.

Una dintre primele ţări care au intrat în Noul An, Noua Zeelandă a organizat un foc de artificii spectaculos, pe Sky Tower din AUCKLAND.

În INDONEZIA, guvernatorul din Bali a informat ambasadele Statelor Unite şi Australiei în legătură cu un posibil atac terorist în insula turistică unde au avut loc în trecut atacuri asupra occidentalilor. În 2002, un atentat atribuit grupului islamist Jamaah Islamiyah s-a soldat cu moartea a 202 de victime, dintre care 88 erau cetăţeni australieni.

Jakarta - Indonezia

La SYDNEY, 1,5 milioane de persoane au asistat la tradiţionalul foc de artificii din portul oraşului, care a luminat oraşul timp de 12 minute.

Sydney - Australia

La RIO DE JANEIRO, două milioane de persoane au sărbătorit trecerea în 2010 pe celebra plajă Copacabana, majoritatea îmbrăcaţi în alb, conform tradiţiei.

La MONTEVIDEO, localnicii au aruncat "bombe" cu apă de la ferestrele locuinţelor lor, celebrând astfel potrivit obiceiului sfârşitul anului.

În Afganistan şi Pakistan au fost adoptate măsuri de securitate drastice, într-un moment în care atentatele comise de talibani se intensifică.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici