Revoltă izbucnită în Praga: cehii nu vor în braţele lui Putin

Manifestaţie împotriva extremismului la Praga şi în sprijinul Kievului.

74991 afișări
Imaginea articolului Revoltă izbucnită în Praga: cehii nu vor în braţele lui Putin

Revoltă izbucnită în Republica Cehă: praghezii nu vor în braţele lui Putin

Zeci de mii de oameni au manifestat astăzi în Piaţa Wenceslas din Praga cu sloganul „Republica Cehă împotriva fricii şi urii”.

Manifestaţia a fost convocată de asociaţia „Un milion de momente pentru democraţie”, ca răspuns la numeroase alte demonstraţii desfăşurate recent la Praga cu scopul de a dărâma guvernul pro-ucrainean al premierului Petr Fiala şi de a asigura negocieri cu Rusia privind aprovizionarea cu gaze.

Manifestaţia de astăzi, pe lângă exprimarea sprijinului pentru Ucraina, şi-a propus să demonstreze că Republica Cehă poate gestiona criza, dacă rămâne unită.

„Dacă rămânem împreună, este mult mai bine decât dacă ne luptăm între noi”, a spus purtătorul de cuvânt, Hana Strasakova.

„Este timpul să arătăm că suntem solidari cu Ucraina invadată. Că nu vom permite să ni se fure valorile democratice câştigate în urmă cu mai bine de 30 de ani, că nu ne vom lăsa intimidaţi”, au spus organizatorii.

Protestatarii refuză să se alăture Rusiei lui Putin în schimbul unui gaz mai ieftin şi pretind că sprijină Ucraina. Manifestaţia a fost salutată şi de prima doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, printr-un mesaj video.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici