Rezultat slab pentru formaţiunea cancelarului Angela Merkel la alegerile regionale din Hesse

Uniunea Creştin-Democrată (CDU), formaţiunea cancelarului german Angela Merkel, a primit o nouă lovitură din partea alegătorilor, obţinând 27% din voturi la scrutinul regional de duminică din landul Hesse, în scădere cu 10% faţă de alegerile anterioare, informează agenţia Dpa.

316 afișări
Imaginea articolului Rezultat slab pentru formaţiunea cancelarului Angela Merkel la alegerile regionale din Hesse

Rezultat slab pentru formaţiunea cancelarului Angela Merkel la alegerile regionale din Hesse

Acesta este cel mai slab rezultat înregistrat de CDU în acest land din 1966 şi până astazi, şi probabil va conduce la amplificarea tensiunilor în cadrul formaţiunii lui Merkel şi în rândul coaliţiei de guvernământ de la Berlin.

Şi Partidul Social-Democrat (SPD), partenerul de coaliţie al CDU, a înregistrat un rezultat dezamăgitor, obţinând doar 19,8% din voturi, în timp ce formaţiunea de extremă dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) a intrat pentru prima dată în Parlamentul regional, după ce a câştigat 13,1% din voturi.

Andrea Nahles, liderul SPD, a declarat că rezultatul indică faptul că starea guvernului federal de coaliţie este "inacceptabilă". Liderul SPD a mai afirmat că Guvernul federal trebuie să întocmească un plan clar de guvernare, urmând ca cele două formaţiuni să decidă anul viitor dacă vor mai continua coaliţia.

Flexibilitatea cancelarului Angela Merkel în materie de imigraţie a condus la creşterea popularităţii formaţiunii antiimigraţie Alternativă pentru Germania (AfD), care după rezultatul de duminică a reuşit pentru prima dată să obţină reprezentarea în toate parlamentele regionale din Germania.

O creştere semnificativă a înregistrat şi formaţiunea ecologistă Alianţa '90/Partidul Verzilor, care a obţinut 19,8% din voturi, faţă de 11,1% la alegerile regionale precedente.

Volker Bouffier (CDU), actualul premier al landului Hessa şi un aliat al lui Merkel, a declarat că formaţiunea sa şi-a îndeplinit scopul de a continua să guverneze regiunea, însă a subliniat că rezultatul scrutinului reprezinta un mesaj clar pentru partidele de guvernământ de la Berlin.

"Oamenii vor mai puţine dispute şi mai multă concentrare asupra chestiunilor importante", a afirmat oficialul german.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici