Rick Santorum îl devansează net pe Mitt Romney la nivel naţional - sondaj

Candidatul republican Rick Santorum beneficia, duminică, de un avans net de opt procente în sondaje faţă de rivalul său la investitura republicană, Mitt Romney.

205 afișări
Imaginea articolului Rick Santorum îl devansează net pe Mitt Romney la nivel naţional - sondaj

Rick Santorum (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Într-un sondaj Gallup făcut la nivel naţional în rândul simpatizanţilor republicani, 36 la sută dintre cei chestionaţi îl susţin pe creştinul ultra-conservator Rick Santorum, faţă de 28 la sută dintre republicanii care au răspuns la întrebări şi care îl susţin pe moderatul Mitt Romney.

În acelaşi sondaj, făcut însă cu aproximativ o săptămână în urmă, cei doi candidaţi se aflau la egalitate.

Rick Santorum a surprins pe 7 februarie când a câştigat alegerile din Missouri, Colorado şi Minnesota, ameninţându-l astfel pe Mitt Romney la alegerile din Michigan şi Arizona, următoarele state care se vor pronunţa pe 28 februarie în cadrul cursei de investitură a partidului în vederea prezidenţialelor din 6 noiembrie.

Conform unei anchete a institutului Pew Research Center făcute între 8 şi 12 februarie, Santorum beneficiază de 30 la sută din intenţiile de vot în Michigan, faţă de 28 la sută ale lui Mitt Romney. Acelaşi sondaj realizat cu o lună în urmă îl indica pe Rick Santorum ca beneficiind de doar 14 la sută din întenţiile de vot iar pe fostul guvernator al statului Massachusetts beneficiind de 31 la sută din intenţii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici