Ridicarea imunităţii lui Silviu Ionescu pentru a fi judecat în Singapore, improbabilă

Ridicarea imunităţii diplomatice a lui Silviu Ionescu pentru a fi judecat în Singapore este improbabilă, a afirmat miercuri ambasadorul României în această ţară, explicând că nu există "un acord de extrădare" semnat între cele două ţări, relatează The Straits Times, în ediţia electronică de joi.

45 afișări
Imaginea articolului Ridicarea imunităţii lui Silviu Ionescu pentru a fi judecat în Singapore, improbabilă

Ridicarea imunităţii lui Silviu Ionescu pentru a fi judecat în Singapore, improbabilă (Imagine: Straits Times)

"Nu cred că este posibil. Nu există un acord de extrădare între România şi Singapore ", a declarat Aurelian Neagu, într-un interviu acordat după prezentarea rezultatului anchetei judiciare referitoare la accidentul mortal provocat în decembrie de o maşină a ambasadei României în Singapore.

Moartea lui Tong Kok Wai într-un accident de circulaţie, produs în decembrie în Singapore, este consecinţa unui act necugetat al fostului însărcinat cu afaceri al României în această ţară, Silviu Ionescu, care a fost şoferul maşinii implicate în accident, a conchis miercuri ancheta singaporeză.

Potrivit ambasadorului român, rezident în Japonia, vor exista "mari dificultăţi" chiar şi în cazul demarării procedurilor judiciare în Singapore împotriva lui Silviu Ionescu.

Neagu a precizat că nu se poate pronunţa dacă Ionescu va fi acuzat în România. El a explicat că autorităţile române nu au primit încă dovezile legate de caz de la oficialii din Singapore. "Din câte am înţeles până acum, Procuratura nu dispune de prea multe informaţii în afara celor prezentate în articolele ziarelor şi în discuţii (...)", a menţionat ambasadorul României în Singapore.

Potrivit The Straits Times, cetăţenii singaporezi sunt de părere că autorităţile ar trebui să facă tot posibilul pentru ca Silviu Ionescu să fie deferit justiţiei din Singapore.

Fostul însărcinat cu afaceri al României în Singapore, Silviu Ionescu, revenit în ţară după accident, a fost identificat de poliţie ca fiind şoferul maşinii Audi A6 care a lovit trei persoane pe strada Bukit Panjang din capitala singaporeză la 15 decembrie, a conchis ancheta judiciară demarată pentru a stabili circumstanţele morţii uneia dintre aceste persoane, Tong Kok Wai.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici