Risc de holeră în Libia. ONU cere ajutor pentru zonele afectate de inundaţii

ONU solicită ajutor medical pentru populaţia din zonele afectate de inundaţii din Libia deoarece există riscul apariţiei unor focare de holeră, potrivit Reuters.

204 afișări
Imaginea articolului Risc de holeră în Libia. ONU cere ajutor pentru zonele afectate de inundaţii

Risc de holeră în Libia. ONU cere ajutor pentru zonele afectate de inundaţii

Martin Griffiths, reprezentantul ONU care se ocupă cu acordarea ajutorului umanitar, a declarat vineri că Libia are nevoie de echipamente pentru a găsi şi recupera cadavrele rămase în nămol, în apă şi sub dărâmături. De asemenea, este nevoie de asistenţă medicală primară şi de apă curată pentru a preveni apariţia unui focar de holeră în rândul supravieţuitorilor.

Biroul ONU a trimis în zonă o echipă de coordonare în caz de dezastre. Aceasta este formată din 15 persoane care vin din Maroc, unde săptămâna trecută a avut loc un cutremur devastator.

Potrivit unui bilanţ provizoriu al autorităţilor libiene, 11.300 de oameni au murit şi 10.100 sunt dispăruţi în urma inundaţiilor catastrofale din Libia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici