Risc seismic ridicat în regiunea în care va fi construită centrala de la Belene

Regiunea în care va fi construită centrala nucleară de la Belene comportă un risc seismic ridicat, afirmă o organizaţie care se opune proiectului - Coaliţia BeleNe (Nu, centralei Belene!).

11 afișări
Imaginea articolului Risc seismic ridicat în regiunea în care va fi construită centrala de la Belene

Risc seismic ridicat în regiunea în care va fi construită centrala de la Belene (Imagine: Mediafax/AFP)

Câţiva membri ai Coaliţiei BeleNe au protestat marţi în faţa sediului Ministerului Economiei şi Energiei faţă de construirea noii centrale nucleare.


"În anii 1980, experţii au recomandat Sofiei să renunţe la ideea construirii unei centrale nucleare în această zonă din cauza riscului seismic ridicat", a declarat Petko Kovacev, directorul Institutului bulgar pentru Politica Mediului, informează site-ul Novinite.com.

Coaliţia BeleNe afirmă că informaţiile despre riscul seismic au fost disimulate în cadrul procesului decizional în favoarea construirii centralei.

"Raportul de evaluare a impactului asupra mediului şi studiile asupra riscului servesc intereselor investitorilor şi vor da naştere unor noi probleme sociale", argumentează Kovacev, subliniind că viitoarea centrală va fi localizată într-un loc mlăştinos, pe falia creată de fluviul Dunărea.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici