Robert Gates: Afganistanul este "cea mai mare provocare militară" a SUA

Afganistanul reprezintă în prezent "cea mai mare provocare militară" a Statelor Unite, a declarat marţi secretarul american al Apărării, Robert Gates, anticipând o bătălie lungă şi dificilă pentru înfrângerea insurgenţei talibanilor şi stabilizarea ţării.

9 afișări
Imaginea articolului Robert Gates: Afganistanul este "cea mai mare provocare militară" a SUA

Robert Gates: Afganistanul este "cea mai mare provocare militară" a SUA

"Sunt puţine îndoieli că Afganistanul reprezintă în prezent cea mai mare provocare militară a noastră", afirmă el într-un discurs care urmează a fi rostit marţi, în cadrul unei audieri în Congres, şi a cărei copie a fost distribuită presei înainte.

"Va fi fără îndoială o bătălie lungă şi dificilă", adaugă Gates.

"Statele Unite intenţionează să îşi sporească prezenţa militară în Afganistan", cu până la 30.000 de militari suplimentari, aminteşte el.

"Ca şi în Irak, nu există soluţii pur militare în Afganistan", subliniază Gates, dar "este, de asemenea, clar că nu avem suficiente trupe pentru a furniza un nivel de securitate minim în unele dintre cele mai periculoase zone, un vid umplut progresiv de talibani".

Preşedintele Barack Obama a reiterat joi că el consideră Afganistanul, unde zeci de mii de militari ai NATO încearcă să oprească insurgenţa talibanilor, drept "frontul central al lungii lupte împotriva terorismului".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici