Robert Habeck:"Obiectivele sunt foarte mari, gigantice". Germania vrea să reducă emisiile poluante cu 50% până în anul 2030

Germania se confruntă cu o sarcină "gigantică" dacă vrea să atingă obiectivele reducerii emisiilor poluante, a admis marţi Robert Habeck, vicecancelar şi ministru al Economiei şi Protecţiei Climei.

216 afișări
Imaginea articolului Robert Habeck:"Obiectivele sunt foarte mari, gigantice". Germania vrea să reducă emisiile poluante cu 50% până în anul 2030

Sursa foto-Wikipedia Commons

"Obiectivele sunt foarte mari, gigantice", a afirmat Robert Habeck, precizând că Germania va reduce emisiile poluante cu 50% până în anul 2030, comparativ cu anul 1990, sub obiectivul de 65%.

În 2020, Germania a redus cu 40% emisiile poluante în contextul limitării circulaţiei şi activităţilor industriale din cauza pandemiei, dar emisiile poluante au crescut în 2021.

Germania intenţionează să oprească toate centralele nucleare până la sfârşitul acestui an, din raţiuni de siguranţă, dar acest lucru va amplifica dependenţa de centrale termoelectrice pe bază de cărbuni. Guvernul de la Berlin ar vrea, "în mod ideal", să renunţe şi la cărbuni până în anul 2030, dar acest lucru va necesita dublarea producţiei de energie solară şi eoliană, a subliniat Habeck.

Robert Habeck se aşteaptă la o "uriaşă dezbatere politică" pe tema planurilor ecologice şi măsurilor aferente, dar insistă că Germania nu îşi poate permite o negociere între protejarea mediului şi menţinerea eficienţei economiei.

Însă analiştii economici sunt sceptici în legătură cu planurile lui Robert Habeck, iar grupurile ecologiste denunţă planurile Uniunii Europene care ar cataloga drept "sustenabile" centralele electrice nucleare şi pe bază de gaz natural. Propunerile UE sunt rezultatul unui compromis între Franţa, care vrea să extindă utilizarea energiei nucleare, şi Germania, care consideră gazul natural o "tehnologie de tranziţie" spre un viitor fără emisii de dioxid de carbon.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici