Rod Rosenstein l-a asigurat pe Donald Trump că nu este vizat de ancheta lui Robert Mueller -presă

Preşedintele american Donald Trump a declarat joi în cadrul unui interviu că a fost asigurat de Rod Rosenstein, adjunct al procurorului general din SUA, că nu este o ţintă a anchetei procurorului special Robert Mueller, relatează New York Times.

185 afișări
Imaginea articolului Rod Rosenstein l-a asigurat pe Donald Trump că nu este vizat de ancheta lui Robert Mueller -presă

Rod Rosenstein l-a asigurat pe Donald Trump că nu este vizat de ancheta lui Robert Mueller -presă

„Le-a spus avocaţilor mei că nu sunt un subiect, nu sunt ţinta”, a declarat Trump.

Conform informaţiilor publicate de New York Times, Donald Trump a fost întrebat dacă garanţiile lui Rosenstein se referă şi la invstigaţiile separate ale procurorilor federali, lucru despre care preşedintele american a anunţat că nu are informaţii.

La începutul lunii ianuarie, mai multe surse au transmis că Rod Rosenstein, coordonatorul anchetei privind ingerinţele electorale ruse, intenţionează să demisioneze din funcţia de procuror general adjunct imediat ce va fi instalat în funcţie noul secretar al Justiţiei. Preşedinţia SUA a comunicat că nu este la curent cu aceste informaţii. "În mod clar, nu există nicio dorinţă din partea preşedintelui de a-l demite", a declarat Sarah Sanders, purtătorul de cuvânt al Casei Albe.

Preşedintele SUA a devenit subiectul central în investigaţia comisiei conduse de procurorul special Robert Mueller referitoare la ingerinţele ruse în scrutinul prezidenţial american şi la presupusele contacte cu Moscova, au declarat surse citate de cotidianul The Washington Post. Sursele citate declară că echipa procurorului special Robert Mueller îl are în centrul atenţiei pe preşedintele Donald Trump, numit în termeni procedurali "Persoana numărul 1".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici